به گزارش راهبرد معاصر، گزارشها حاکی از تأیید شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه طالقان استان البرز و درگیر شدن استانهای همجوار است.
با توجه به اینکه استان مرکزی از استانهای همسایه و همجوار استان البرز است این موضوع زنگ خطر طاعون نشخوارکنندگان را در استان به صدا درآورده است.
به گفته فردین حکیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز نتایج حاصل از بررسیها، حکایت از تلفات حیات وحش در اثر شیوع مجدد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه طالقان این استان دارد که در این راستا نیروهای یگان حفاظت به حال آماده باش کامل درآمدند.
حکیمی افزود: گزارشها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استانهای همجوار نیز درگیر این بیماری شدهاند.
در این راستا واکسیناسیون عمومی و رایگان دامهای سبک (گوسفند و بز) در استان مرکزی در مقابله با طاعون نشخوارکنندگان کوچک ضروری است.
طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال ۹۴ در منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک منجر به تلف شدن ۴۵۰ راس کل و بز شد.
فردین حکیمی با بیان اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی بسیار واگیر میان نشخوار کنندگان خصوصاً گوسفند و بز است گفت: این بیماری در آفریقا، هند و خاورمیانهاتفاق میافتد و به این بیماری طاعون بزی هم میگویند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز یادآور شد: این بیماری مشترک بین انسان و دام نیست و خوشبختانه در این مورد دغدغهای نداریم، اما در صورت بی توجهی میتواند تلفات غیرقابل جبرانی در حیات وحش منطقه به جا بگذارد و به طبیعت لطمه زیادی وارد کند.
حکیمی در پایان افزود: برای جلوگیری از انتشار بیماری و آلودگی در سطح منطقه به سرعت جلسه ستاد بحران در دفتر دکتر فلاح نژاد مدیرکل بحران در استانداری با حضور مسئولین ذیربط تشکیل شد و اقدامات لازم در حال انجام است.
هم چنین مدیرکل دامپزشکی البرز گفت: مردم نگران شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان البرز نباشند.
غلامرضا توکلی با اشاره به اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک برای انسان خطری ندارد، اظهار کرد: این بیماری قابل انتقال به انسان نیست و صرفاً نشخوارکنندگان کوچک را درگیر میکند بنابراین جای نگرانی برای مردم وجود ندارد.
وی در پاسخ به اینکه آیا حیوان درگیر شده با این بیماری قابل درمان دارد، توضیح داد: حیوان مبتلا به این بیماری تلف خواهد شد و درمانی برای آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تمام دامهای البرز در مقابل این بیماری واکسینه شدهاند، اضافه کرد: در شش ماه اول امسال استان ۳۹۵ هزار و ۱۲۴ راس دام واکسینه شدهاند که بیش از ۵۰ هزار و ۲۹۰ راس از آنها متعلق به شهرستان طالقان بوده است.
توکلی ادامه داد: در حال حاضر پیشگیری که شامل واکسیناسیون، ضدعفونی آبشخورهای دامها و تخلیه مراتع کانونهای آلوده از وجود دام است، بهترین راه مقابله با طاعون است.
مدیرکل دامپزشکی البرز اضافه کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته در سازمان دامپزشکی، بنا شده ظرف دو سال آینده تمام کشور از وجود این بیماری پاک شود./ایسنا، باشگاه خبرنگاران